juliascholander

Kategori: Resor

10 years ago

-TBT-

Bilderna som är från jorden runt resan förra gången. När jag sitter här långt hemmifrån på min egen hand vill jag tilldela detta inlägg till min barndom. Hur tacksam jag är för min uppväxt och saker påvägen som fått mig att bli mig. Hur galen vår resa än är vet jag att när jag var 6 år uppskattade jag den mer än allt och ända sen dess har resan varit det bästa jag varit med om. Nu är jag på en ny resa och när jag blickar tillbaka till 2004, till alla minnen ler jag. Taken slår mig att jag just nu fyller på arkivet. Har även tanken av att jag ska få en smak av många platser ovan ännu en gång. 

Kram /J

 

 

The three C's of life

CHOICES

CHANCES

CHANGES 

"You must take a Choice to take a chance or your life will never Change"

Bläddrade igenom mitt arkiv och hittade ett liknade inlägg postat för ett år sen. Kände att det passa in på mig just nu och ville dela det igen. Det första är alltså valen vi måste ta, det är något vi måste göra hela tiden, stora som små. För mig var valet att gå med på pappas galna rese-idé och ta beslutet att dra till Spanien. Nummer 2 är chanserna. Jag fick en otrolig chans att ens kunna göra detta, att få komma hit och sedan vidare till resten av världen, en chans som jag tog och är så glad för att jag fick möjlighet till. Sista är fröändringarna. Ja när vi tar ett beslut, sedan tar chansen får vi en förändring. I mitt fall har det blivit en förändring i mitt liv som jag kommer ha med mig resten av livet, en uppvlevelse och en stor "happening". Resan som i princip bara börjat har redan lärt mig mycket. 

A new album

En månads tid har jag sumerat med början på ett nytt facebook-album. 

Ovan ser ni blandade bilder därifrån och jag kommer självklart att uppdatera det albumet allt eftersom. 

Love this place!

Sammanfattning

Nu har jag spenderat mina första 2 veckor i Fuengirola. Tänkte skriva ihop en liten sammanfattning då jag fick ett önskemål om det. 

Staden: Fuengirola är en jättemysig stad, inte så stor, men närhet till stranden, city, shoppingcenter och för min del även skolan. Finns en strandpromenad på 8km som är underbar. Finns mpnga mysiga caféer, resauranger och glassställen överallt. Finns en större huvudgata där de stora affärerna ligger men finns också många vacka gränder. Staden är såklart full av palmer och blommor i alla färger. Så jag trivs mycket bra med staden och har närhet till mycket. För er som inte vet var den ligger så är det på Spaniens solkust mittemellan Malaga och Marbella. 

Värdfamiljen: Familjen som jag är hos är väldigt snäll, de bor i en lägenhet och jag har såklart mitt eget rum. Det är ganska fritt under dagarna, vill jag gå till stranden eller poolen med mina kompisar så är det lungt, det man ofta bestämmer om är tider för lunch eller kvällsmat och om man ska äta hemma eller inte. De tar också ,med mig på lite utflykter till andra små städer, till shoppingcenter eller bara att ta en kaffe med dem. Dock pratar de endast spanska så ibbland är det svårt att förstå dem, men det blir bättre och bättre ju mer man utsätts för språket dagligen. 

Skolan: Jag trivs också bra i skolan, har hamnat i en bra klass och är många bra lärare.  Har bra schema, inte allt för långa dagar och börjar alltid 9 eller 10 vilket är jätte skönt. Maten är också så mycket bättre än vanlig skolmat i Sverige. Finns utrymme för att sitta ute på "taket" och plugga eller bara snacka på rasterna. Det är verkligen till att rekomender att ta ett år i Svenska skolan, du kan ju (som inte jag gör) ta ett helt läsår och slippa gå om hemma. Alltså åka ner ett år och få en smak av Spanien! Om någon inte förstått varför jag inte gör det är för att hela upplägget med detta året var att jag även skulle resa tillsammans med min familj till våren. Utanför skolan anordnas det även fritidsaktiviteter så som fotboll, tennis, beachvolleyboll om man vill det och även filmkvällar och fester osv.

Hoppas ni är nöjda med min lilla sammanfattning och jag uppmanar er som är sugna att verkligen våga dra iväg, jag tror det kommer va värt det! Klicka dig in på skolans hemsida i så fall HÄR:

Kram /J

Omsluten av Palmer

Bjuder på lite fler Daily snaps här från Spanien. 

Älskar palmerna, solen, glassen, staden och självklart stranden. Tror ett nytt smultronställe får sättas ut på kartan helt enkelt! 

A wonderful place

Strandpromenaden här är väldigt fin och en kvällspromenad där i denna underbara tempratur är så härligt! 

Fullt av folk och mycket att titta på, känns verkligen som semester här. 

P & K