juliascholander

Kategori: Q&A

An answer

Tänkte med detta inlägg svara på en fråga angående mina kopmisar här och om min skola. 

Som jag nämnt i tidigare inlägg om min resa går jag på en svensk skola som finns här i Fuengirola - El colegio Sueco. Det går alltså svenska elever. Vissa är precis som jag gärststudenter och är bara här ett halvt/helt år medans andra flyttat hit med sina familjer och bor här. 

Mina kompisar som jag är med här går i min klass (alltså pratar vi svenska med varandra). Vissa av dem är här som gäststudenter, andra har bott här i många år. Har också lärt känna folk från andra klasser på skolan. Hur jag lärt känna dem är genom att bara vara öppen, fammåt och ha viljan att lära känna nya, då går det! Jag kom hit utan att känna någon och nu har jag bundit många nya kontakter och lärt känna många jätte trevliga människor. Gillar hur folk här precis som jag är öppna och väldigt sociala. 

För er som undrar mer om vad jag gör detta året finns det tidigare inlägg HÄR, HÄR och HÄR

Kram J. 

10 Days to Go

Fick en fråga om ett mer detaljerat inlägg på min/familjens resa. Därför kommer jag i detta inlägg försöka förklara så gott jag kan för er som är intresserade! 

Som jag berättade tidigare ska jag alltså gå i skolan i Spanien under höstterminen. Jag komer gå på Svenska skolan där och det fixade vi genom att ta kontakt med rektorn på den skolan i Fuengirola. Genom skolan hittade de en familj som jag ska bo hos och nej jag känner inte den familjen eller någon på skolan och nej kan verkligen inte flytande spanska men åker delvis dit för att lära mig det. 

Min familj är lite "resgalna" och ville ta en paus från vardagen ännu en gång. Detta året passade bäst för oss alla då jag hade slutat 9an och min syster tagit studenten. Att under ett år både få en egen erfarenhet genom att vara  i Spnaien 4 månader och sedan resa runt med familjen i 6 månader till fantastiska länder är ett år som man inte får chans till så ofta och inget jag tackar nej till. 

Jag älskar också att resa så därför kommer detta bli ett annorlunda och antagligen sjukt spännande år för mig och resten av min familj. Vi börjar alltså uppdelade då min mamma, pappa och lillbror åkte redan igår och jag åker om 10 dagar och min syster är hemma och jobbar. Hela familjen kommer sedan att fortsätta tillsammans från jul och framåt! 

Om man då tänker ett steg till förstår ni nog att jag inte kommer gå i skolan under hela året och därför kommer jag att börja 1an ett år senare med en årskull under mig. Som min egen pappa sa "så har frihet också sitt pris" som för min del blir att jag tar studenten ett år efter, men vad gör det om 100 år? Blir rikare på erfarnheter och får ett år "ledigt" i princip.

Hoppas ni förstår mig lite bättre efter dessa tankar och förklaringar, annars kommer ni helt enkelt bara få följa med häri bloggen och läsa vidare om vad som händer för det är inget man kan säga på förhand. Så om 10 dagar gäller det för min del och packningen och listorna på vad som ska göras under dessa dagar är i full gång..

Kram J 

2 black pieces

Fråga 1 - Var toppen till vänster kommer ifrån? & då är mitt svar att den lilla spetstoppen är köpt på BIKBOK.

Fråga 2. Var den svarta klänningen kommer ifrån? Ja jag har då först en "underklänning med spetskanten som är köpt på ullared och sedan är den svarta klänningen över från HM.

Tack och tack för de fina komnetarerna jag fått, blir man lite extra glad för och det ger lite extra energi. 

Kram J

perfect imperfection

Fick en fråga om var plaggen i min outfit kom ifrån så tämkte ge er svar på det. 

Den är köpt på Solo på Väla och hårbandet jag har på armen kommer ifrån Åhlens, klockan ifrån Marc Jacobs och skorna köpta i en liten butik i Kraków.

Kram.

4 snabba

Vart är dina boyfriendjeans ifrån?

Svar: Mina älskade boyfriend brallor kommer ifrån Denim Ralph Lauren.

Vilket gymnasium kom du preliminärt in på och kommer du att börja till hösten eller när åker du utomlands? snälla svara

och förresten, vilken linje på gymnasiet?

Sökte du in till gymnasiet nu precis som alla andra 98or eller du väntade med tanke på att du ska utomlands under en längre tid? Isf när åker ni och hur länge blir ni borta?

Svar: Ska ännu en gång försöka förklara detta, dock inte så lätt då mitt kommande år kommer bli något helt nytt och unikt. Ja kom in preliminärt på Procivitas ekonomi men nej kommer inte att börja där till hösten. Jag åker utomlands till hösten och mer om var osv får ni veta senare och kommer inte dela det än... Så sökte in nu och om jag kommer in så kan jag förhoppningsvis ha kvar min plats till nästa år men det återstår att se. 

Hoppas ni blev nöjda med era svar och hoppas att ni uppskattar att jag svarar i ett inlägg istället för i kommentarsfälten?

Kram

 

happy spring moments

Blandade snaps från denna våren! 

Fick en fråga angående min kamera så här kommer ett svar på det.. 

Har du med dig din systemkamera överallt? vad har du för systemkamera? Kram - 

Nä överallt vill jag inte påstå.. När jag är i skolan får kameran stanna hemma, men så fort jag ska iväg om det så är släktkalas, en tur på stan, en utflykt eller något liknande får kameran hänga med. Även på resor är kameran ett måste! Min systemkamera är en cannon EOS 400D. Vill såklart fånga så mycket bilder som möjligt och då får kameran hänga med på det mesta..