juliascholander

Sammanfattning

Nu har jag spenderat mina första 2 veckor i Fuengirola. Tänkte skriva ihop en liten sammanfattning då jag fick ett önskemål om det. 

Staden: Fuengirola är en jättemysig stad, inte så stor, men närhet till stranden, city, shoppingcenter och för min del även skolan. Finns en strandpromenad på 8km som är underbar. Finns mpnga mysiga caféer, resauranger och glassställen överallt. Finns en större huvudgata där de stora affärerna ligger men finns också många vacka gränder. Staden är såklart full av palmer och blommor i alla färger. Så jag trivs mycket bra med staden och har närhet till mycket. För er som inte vet var den ligger så är det på Spaniens solkust mittemellan Malaga och Marbella. 

Värdfamiljen: Familjen som jag är hos är väldigt snäll, de bor i en lägenhet och jag har såklart mitt eget rum. Det är ganska fritt under dagarna, vill jag gå till stranden eller poolen med mina kompisar så är det lungt, det man ofta bestämmer om är tider för lunch eller kvällsmat och om man ska äta hemma eller inte. De tar också ,med mig på lite utflykter till andra små städer, till shoppingcenter eller bara att ta en kaffe med dem. Dock pratar de endast spanska så ibbland är det svårt att förstå dem, men det blir bättre och bättre ju mer man utsätts för språket dagligen. 

Skolan: Jag trivs också bra i skolan, har hamnat i en bra klass och är många bra lärare.  Har bra schema, inte allt för långa dagar och börjar alltid 9 eller 10 vilket är jätte skönt. Maten är också så mycket bättre än vanlig skolmat i Sverige. Finns utrymme för att sitta ute på "taket" och plugga eller bara snacka på rasterna. Det är verkligen till att rekomender att ta ett år i Svenska skolan, du kan ju (som inte jag gör) ta ett helt läsår och slippa gå om hemma. Alltså åka ner ett år och få en smak av Spanien! Om någon inte förstått varför jag inte gör det är för att hela upplägget med detta året var att jag även skulle resa tillsammans med min familj till våren. Utanför skolan anordnas det även fritidsaktiviteter så som fotboll, tennis, beachvolleyboll om man vill det och även filmkvällar och fester osv.

Hoppas ni är nöjda med min lilla sammanfattning och jag uppmanar er som är sugna att verkligen våga dra iväg, jag tror det kommer va värt det! Klicka dig in på skolans hemsida i så fall HÄR:

Kram /J

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas